Веселогірська ЗОШ І-ІІІ ступенівП`ятниця, 19.04.2024, 01:17

Вітаю Вас Гість | RSS
шапка
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2013 » Червень » 8 » День цивільної оборони
18:39
День цивільної оборони

Цивільна оборона – це важлива складова загальнодержавних оборонних заходів будь-якої держави, що проводяться в мирний та воєнний часи. Вони спрямовані на вирішення трьох основних завдань: захист населення від факторів ураження, які викликаються стихійними лихами, техногенними аваріями (катастрофами), а також від дії сучасних засобів ураження в ході воєнних конфліктів; забезпечення стійкої роботи (живучість) економіки в надзвичайних ситуаціях; проведення рятувальних і невідкладних аварійних робіт з метою ліквідації викликаних ними наслідків.                          З метою запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техно­генного походження, зменшення збитків і втрат у разі стихійного лиха, аварій, катастроф, вибухів і великих пожеж, Законом України «Про Цивільну оборону України» передбачена підготовка й перепідготовка керівного складу з цивільної оборони та навчання населення вмінню застосовувати засоби індивідуального захисту і діяти у надзвичайних ситуаціях. Зокрема, програма комплексних навчальних занять із «Безпеки життєдіяльності» включає підготовку учнів загальноосвітніх шкіл із цивільної оборони.

Підсумком цієї підготовки школярів за навчальний рік є проведення Дня цивільної оборони. Практична спрямованість заходів, що прово­дяться протягом Дня, повинна носити характер зма­гань, викликати певний інтерес в учнів, спонукати їх до поглиблення знань із цивільної оборони та здобуття практичних навичок захисту від наслідків надзвичайних ситуацій.

26  квітня у Веселогірській ЗОШ І-ІІІ ступеня проходив День ЦО, який розпочався урочистою лінійкою та переглядом фільму про Чорнобильську аварію. З метою вироблення в учнів умінь, навичок грамотно й чітко діяти у різних надзвичайних ситуаціях для захисту свого здоров'я та життя була проведена вікторина та естафета. Учні із задоволенням брали участь і показали вміння користуватися засобами ін­дивідуального захисту, виготовляти найпростіші засоби захисту ор­ганів дихання, надавати першу медичну допомогу. У кінці Дня було підведено підсумки. Діти щиро раділи своїм успіхам і досягненням, вітали переможців та бажали всім мирного неба над головою, щасливого життя без аварій і катастроф.

                                                                                                             Ольга Чернець, учитель.

Переглядів: 2319 | Додав: учитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Прогноз погоди

Друзі сайту

Пошук


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz