Веселогірська ЗОШ І-ІІІ ступенівП`ятниця, 29.03.2024, 08:44

Вітаю Вас Гість | RSS
шапка
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Головна » 2012 » Жовтень » 25 » Юні герої-підпільники навічно в пам'яті народній
08:11
Юні герої-підпільники навічно в пам'яті народній
     З 1 по 3 жовтня в Луганську на базі обласного багатопрофільного ліцею відбулася Всеукраїнська краєзнавча конференція учнівської молоді «Юні герої-підпільники навічно в пам'яті народній», присвяченої 70-річчю утворення молодіжної підпільної організації «Молода гвардія».
    У роботі конференції взяли участь делегації із різних куточків України: Волині, Тернопільщини, Одеси, Севастополя, Харкова, Запоріжжя, Києва, Полтавщини , Луганщини. У складі делегації Луганської області були учні і вчителі нашої Веселогірської загальноосвітньої школи: Бондаренко М. (11 клас), Назаренко Д. (7 клас), Вовк С.В. – заступник директора з навчально-виховної роботи та Гриб О.М. – учитель історії. Учні представляли результати дослідження участі юних героїв в партизанських загонах та підпільних організаціях, про які розповіли в роботі «Історія однієї парти». Робота присвячена герою - партизану Юрію Алєксєнцеву, який був зв'язковим у партизанському загоні І.М. Яковенка (загін діяв в районі с. Паньковка у 1942 році).
    Програма конференції була дуже насиченою і цікавою. Урочисте відкриття проходило в актовому залі ЛДУВС ім. Дидоренка. Учасників вітали заступник голови Луганської обласної ради Хунов Ю.А., заступник директора Українського державного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді Омельченко Д.Г., заступник начальника управління освіти і науки ЛОДА Востряков О.М., заступник голови Ради Організації ветеранів України Бондар А.Ф. та інші. Учні-делегати презентували свої роботи у трьох напрямках: «Дослідження бойового та фронтового шляху юних героїв-учасників бойових дій (синів полків, юнг), їх вклад у перемогу над фашистськими загарбниками», «Дослідження участі юних героїв в партизанських загонах та підпільних організаціях, їх особистої ролі в діяльності цих бойових формувань», «Дослідження вкладу дітей та юнацтва в перемогу над фашизмом, через самовіддану працю в тилу». Запам'ятаються екскурсії в музей «Молода гвардія» до комплексу «Нескорені» у м. Краснодон та до музею «Пам'яті загиблих», до пам'ятника в Гремучому лісі м. Ровеньки. Не менш значущими були нові знайомства ,обмін досвідом, невимушена дружня атмосфера, які панували під час роботи конференції.
    Всі учні отримали пам'ятні подарунки та дипломи учасників Всеукраїнської конференції.
    Сповнені новими планами, досвідом, учасники роз'їхалися по своїх домівках, щоб знову і знову відкривати нових героїв. пізнавати правду про минуле і доносити її до сучасників.
 
Учасники Всеукраїнської конференції учнівської молоді "Юні герої-підпільники навічно в пам'яті народній": Бондаренко Марина (11 клас), Назаренко Дарья (7 клас)
 
 
Переглядів: 1151 | Додав: учитель | Теги: Учасники Всеукраїнська конференції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Прогноз погоди

Друзі сайту

Пошук


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz